Zamknij

Sorbet z kiwi cię zadziwi. Sobotnie eKucharzenie :)

09:30, 23.06.2018 O.R Aktualizacja: 09:32, 23.06.2018
Skomentuj
reo

Ewelina Pędzikowska proponuje sorbet z kiwi z miętową nutą. Mrożony deser na bazie świeżych owoców kiwi i orzeźwiającej mięty ugasi pragnienie i schłodzi organizm w letnim sezonie. 

Składniki:

  • 700g kiwi (waga po obraniu)
  • 1 białko
  • 6-7 listków mięty
  • 100g cukru
  • 125ml wody

Wykonanie:

Kiwi obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę. Wodę zagotować, dodać cukier, dokładnie wymieszać, jeszcze chwilę gotować, a następnie wystudzić.
Kiwi i miętę przełożyć do blendera kielichowego, wlać wodę z rozpuszczonym cukrem i zmiksować do postaci musu. Następnie białko ubić na sztywno, dodać mus z kiwi i mięty, całość dokładnie zmiksować blenderem. Gotowe przełożyć do plastikowego naczynia, zamknąć szczelnie i wstawić do zamrażalnika na około 5-6 godzin. Co pół godziny przemieszać aż do zamarznięcia.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%