Ewelina Pędzikowska proponuje sorbet z kiwi z miętową nutą. Mrożony deser na bazie świeżych owoców kiwi i orzeźwiającej mięty ugasi pragnienie i schłodzi organizm w letnim sezonie.
Składniki:
Wykonanie:
Kiwi obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę. Wodę zagotować, dodać cukier, dokładnie wymieszać, jeszcze chwilę gotować, a następnie wystudzić.
Kiwi i miętę przełożyć do blendera kielichowego, wlać wodę z rozpuszczonym cukrem i zmiksować do postaci musu. Następnie białko ubić na sztywno, dodać mus z kiwi i mięty, całość dokładnie zmiksować blenderem. Gotowe przełożyć do plastikowego naczynia, zamknąć szczelnie i wstawić do zamrażalnika na około 5-6 godzin. Co pół godziny przemieszać aż do zamarznięcia.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz