Zamknij

Sobotnie wypieki w eKuchni: Kokosanki

18:09, 12.05.2018 Redaktor Aktualizacja: 18:12, 12.05.2018
Skomentuj

- Kokosanki z wyczuwalnym rumowym akcentem to moja propozycja na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe ciasteczka - mówi Ewelina Pędzikowska. - Po więcej przepisów zajrzyj na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
 

Składniki:

  • 4 białka
  • 200g cukru pudru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka rumu
  • 250g wiórków kokosowych
  • 30-35 sztuk okrągłego opłatka

Wykonanie:
1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać sok z cytryny, rum, wiórki kokosowe i dokładnie delikatnie wymieszać szpatułką.
2. Na blaszce wyłożonej papierem rozłożyć krążki opłatka. Następnie na każdy opłatek nałożyć łyżką lub  szprycą część masy kokosowej.
3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia, następnie wystudzić.
 

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%