Delikatne serowe ciasto z orzeźwiającą pianką o smaku cytrynowym i wiórkami kokosowymi to ciekawa propozycja lekkiego deseru, który możesz podać rodzinie i niedzielnym gościom. Ewelina Pędzikowska już kupiła składniki i zobacz efekty. Zajrzyj po więcej na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Kokosowa posypka:
Spód:
200g herbatników
Wykonanie:
Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć herbatnikami.
Warstwa serowo- cytrynowa: Galaretki i żelatynę rozpuścić we wrzątku, pozostawić do lekkiego stężenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubić na puch, dodać cukier, ser i dalej miksować aż składniki się połączą. Następnie wlać wolnym strumieniem galaretki i całość dokładnie wymieszać mikserem. Gotową masę serowo- cytrynową wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami. Następnie schłodzić w lodówce.
Kokosowa posypka: Masło roztopić, dodać cukier i wiórki kokosowe, smażyć kilka minut aż wiórki się zrumienią. Następnie wystudzić i posypać ciasto.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz