Drobiowe szaszłyki z dietetyczną i zawierającą dużo wartości odżywczych cukinią to świetna propozycja dla fanów kurczaka z rusztu, który w połączeniu z grillowanymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł Eweliny Pędzikowskiej na szybki, pełnowartościowy sezonowy obiad. Więcej przepisów na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 30 minut.
Cukinię umyć, pokroić wzdłuż na bardzo cienkie paseczki (najlepiej za pomocą obieraczki), następnie oprószyć solą i pieprzem.
Fileta nabijać na patyki do szaszłyków naprzemiennie ze zrolowanymi paskami cukinii.
Szaszłyki grillować na grillu lub patelni grillowej z każdej strony aż do zrumienienia. Podawać z sosem tzatziki i grillowanymi ziemniakami.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz