Powiat Kutnowski z Zespołem Szkół nr 2 im. dr Antoniego Troczewskiego w Kutnie zorganizowali konkurs kulinarny „ Ocalić od zapomnienia – z receptur prababci, babci, mamy …”, który znajduje się w programie obchodów jubileuszu 150-lecia Powiatu Kutnowskiego. Wczoraj w Zespole Szkół nr 2 im. dr Antoniego Troczewskiego w Kutnie odbył się finał konkursu. Celm konkursu było kultywowanie i propagowanie tradycji kulinarnych regionu kutnowskiego, doskonalenie umiejętności kulinarnych, pobudzenie inicjatywy i kreatywności mieszkańców gmin,odkrywanie i promowanie utalentowanych kulinarnie mieszkańców,wyrabianie poczucia estetki kulinarnej, integracja przez uczestnictwo w rywalizacji konkursowej gmin Powiatu Kutnowskiego. W konkursie na najlepsze danie mogli brać udział reprezentanci poszczególnych gmin z całego powiatu. Przeprowadzono go w dwóch kategoriach: uczeń/absolwent i dorosły/drużyna. W kokursie wzięło udział 8 grup a wśród nich : Grupa Kulinarna DPS Oporowska Grupa Kulinarna Koła Kobiet Aktywnych w Gołębiewku Nowym Grupa Kulinarna Stowarzyszenia Gospodyń Wiejskich w Szubsku Dużym Grupa Kulinarna Osiedla nr 3 im. gen. Władysława Andersa w Krośniewicach Grupa Kulinarna Sołectwa Kopy Grupa Kulinarna Stowarzyszenia Gospodyń Wiejskich Teresin, Bardzinek, Ostałów
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz