„W ramach II edycji projektu edukacyjnego 23 stycznia w „Troczewskim” odbyły się „Kreatywne warsztaty lodowe z Schöller Ice Cream”. Ich organizatorem jest producent lodów Nestle Schöller przy pomocy Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie.
Głównym celem warsztatów jest rozwijanie pasji i zainteresowań uczniów w zakresie komponowania deserów lodowych na bazie ,,Scholler Ice Cream’’. Uczestnicy (15 uczniów) samodzielnie przygotowywali dodatki użyte do zaproponowanych deserów lodowych.
W tegorocznej edycji warsztatów organizatorzy promowali deser lodowy o smaku syropu klonowego z karmelizowanymi orzechami ,,Maple valnut”.
W trakcie zajęć wybrano trzy najbardziej kreatywne desery lodowe i przyznano jedno wyróżnienie. Zwycięzcy rywalizacji będą doskonalić swoje desery lodowe pod kierunkiem nauczyciela przedmiotów zawodowych - Emilii Durki, a ich receptury zostaną wysłane do organizatorów konkursu i będą miały szanse zdobyć nagrodę w wysokości 1 tys. złotych. Równocześnie organizatorzy zaproponowali jeszcze jeden konkurs - oczekują na recepturę i zdjęcie deseru przygotowanego przez grupę 15 uczniów. Nagrodą w tej rywalizacji będzie udział w Targach Expo Sweet w Warszawie lub Sweet Targach w Katowicach.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ekutno.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas redakcja@ekutno.pl lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz