W grudniu 2019 r. w Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie podsumowano projekt Erasmus + „Mobilni technicy w nowoczesnej Europie”. Wzięło w nim udział 30 uczniów z klasy IIIa i IIIb Technikum Zawodowego – technik żywienia i usług gastronomicznych.
W dniach 30 września – 25 października 2019r. młodzież wraz z opiekunami przebywała w malowniczym miasteczku Reggio Emilia we Włoszech, Uczniowie odbywali praktyki w lokalach gastronomicznych – barach, restauracjach i pizzeriach, gdzie odkryli tajniki sporządzania tradycyjnych włoskich potraw. Pobyt we Włoszech dał im także możliwość poznania tradycji i kultury mieszkańców tego kraju, zdobycia nowych umiejętności zawodowych oraz przełamania bariery językowej. Dla młodzieży przygotowano również wiele atrakcji, np. zwiedzanie Mediolanu, Verony, czy warsztaty produkcji sera parmegiano reggiano w Red Cow Consorzium. Była to także doskonała okazja do integracji całego zespołu. Uczniowie wrócili z praktyk bogatsi o nowe umiejętności zawodowe, pełni pozytywnych wrażeń i z bagażem doświadczeń.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ekutno.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas redakcja@ekutno.pl lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz