Zamknij

Mistrz kuchni Marcin Budynek w czwartek w "Troczewskim"

12:44, 19.02.2018 Redaktor
Skomentuj

W czwartek, 22 lutego Marcin Budynek, wieloletni szef kuchni Hotelu Warszawa w Augustowie oraz Hotelu Bryza w Juracie, juror wielu konkursów kulinarnych, założyciel oraz wiceprezes Klubu Szefów Kuchni będzie gościem Zespołu Szkół nr 2 im. A. Troczewskiego w Kutnie.

Specjalnością mistrza kuchni jest kuchnia polska w nowatorskim wydaniu, inspiracje zaś czerpie z bogactwa natury, dlatego też często w swojej kuchni wykorzystuje produkty regionalne. Młodzież „Troczewskiego” weźmie udział w programie informacyjno – szkoleniowym z zakresu jakości mięsa drobiowego, którego pomysłodawcą był Związek ,,Polskie Mięso”.

Głównym celem projektu jest przeprowadzenie instruktażu z zakresu obróbki technologicznej mięsa drobiowego w formie prelekcji merytorycznej oraz formie praktycznej (nowoczesne metody obróbki drobiu, marynowanie drobiu, kompozycje smakowe i aranżacja potraw) dla klas o profilu gastronomicznym. Warsztaty zakończą się degustacją przygotowanych przez młodzież potraw.

Nad całym przedsięwzięciem czuwać będzie Emilia Durka oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych.

fot.http://marcinbudynek.blog.niam.pl/

ZS nr 2

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%