Aromatyczna rolada ze szpinakiem to doskonały pomysł Eweliny Pędzikowskiej zarówno na obiad, jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki.
Składniki:
1,30kg fileta z indyka
70g świeżego szpinaku
150g suszonych pomidorów
10 plastrów wędzonego boczku
słodka papryka
sól
pieprz
2 łyżki masła extra
Wykonanie
1. Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu stron solą, pieprzem i papryką. Pozostawić na około 30 minut.
2. Szpinak umyć, osuszyć, a suszone pomidory odsączyć z oliwy i drobno posiekać.
3. Na całej powierzchni płata z indyka rozłożyć szpinak, plastry boczku jeden obok drugiego i pokrojone suszone pomidory. Następnie całość zwinąć w roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około 30 minut. Ostatnie 10 minut odkryć fileta aby lekko się zarumienił.
1 0
Konkurencja po was małpuje różne artykuły, brawo niech biorą dobry przykład! A z drugiej strony wstyd że brakuje im nowych pomysłów i postępują nieuczciwie
1 0
jakie jakie??/
1 0
Konkurencja "pożycza" artykuły z ekutno? Z tego co wiem, autorka czy artykułu, czy przepisu musi wyrazić na to zgodę.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ekutno.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas redakcja@ekutno.pl lub użyj przycisku Zgłoś komentarz