Zamknij

eKuchnia: Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem

14:29, 13.04.2017
Skomentuj
Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką to nowa propozycja Eweliny Pędzikowskiej kutnowskiej kulinarnej blogerki.

Składniki:

300g obranej z ości makreli

1 czerwona cebula

7 jajek

300g żółtego sera

10 rzodkiewek

1 pęczek szczypiorku

4 łyżki majonezu

sól

pieprz

Wykonanie:

1. Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać.

2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdzielić żółtko od białka. Białko drobno pokroić, a żółtko rozgnieść widelcem.

3. Żółty ser pokroić w małą kostkę, rzodkiewki w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać.

4. Sałatkę układać warstwami: Żółtka, sól, pieprz, cebula, ryba, 2 łyżki majonezu, żółty ser, białka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, rzodkiewka i szczypiorek.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ekutno.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas redakcja@ekutno.pl lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%