Składniki:
300g obranej z ości makreli
1 czerwona cebula
7 jajek
300g żółtego sera
10 rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdzielić żółtko od białka. Białko drobno pokroić, a żółtko rozgnieść widelcem.
3. Żółty ser pokroić w małą kostkę, rzodkiewki w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać.
4. Sałatkę układać warstwami: Żółtka, sól, pieprz, cebula, ryba, 2 łyżki majonezu, żółty ser, białka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, rzodkiewka i szczypiorek.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz