- Placuszki ze świeżymi, orzeźwiającymi malinami, posypane cukrem pudrem, do tego szklanka zimnego mleka lub gorącego kakao to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa i wakacji spędzanych na wsi u mojej babci - mówi Ewelina Pędzikowska.
Zajrzyj na kutnowskiego kulinarnego bloga i gotuj z Eweliną https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/?
Składniki:
Wykonanie:
Serek homogenizowany zmiksować z jajkami, dodać cukry i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać.
Maliny umyć i dokładnie osuszyć.
Na patelni rozgrzać niewielką oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta i uformować niewielkie, zgrabne placuszki. Na każdego placuszka dodać kilka malin, a następnie odwrócić i usmażyć na drugiej stronie.
Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ekutno.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas redakcja@ekutno.pl lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz