W ostatni wtorek w Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie odbył się konkurs kulinarny „Gotuj z Hortexem”, w którym uczestniczyli uczniowie klasy I Zasadniczej Szkoły Zawodowej kucharz. Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu zupy kremu z zielonego groszku, dania z ryżem i mięsem drobiowym oraz truskawkowego tiramisu w czasie 120 minut. W czasie konkursu uczniowie byli oceniani za przygotowanie stanowiska pracy, przestrzeganie zasad bezpieczeństwa, technikę wykonania potrawy, jej wygląd i kompozycję. Jury dokonało również oceny organoleptycznej gotowych potraw. W skład komisji oceniającej weszli: dyrektor Urszula Macioszczyk, Przemysław Ślega - przedstawiciel firmy „HORTEX”, Julita Ryś - kierownik szkolenia praktycznego oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych: Anna Sujecka i Joanna Andrzejewska.
2017-06-09 08:20:11