- Drobiowy pasztet to domowy specjał, który gości często na naszych stołach. Prawdziwy pasztet to świetna propozycja przekąski czy przystawki na rodzinnych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach - mówi Ewelina Pędzikowska.
Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
1. Wątróbkę drobiową umyć, oczyścić z błon i pokroić na grubsze kawałki.
2. Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać wątróbkę i smażyć około 5 minut.
3. Po tym czasie dodać suszoną natkę z pietruszki, szczyptę gałki muszkatołowej, sól, pieprz, brandy i całość chwilę dusić.
4. Następnie jeszcze ciepłe przełożyć do blendera, zmiksować na gładką masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Gotowy pasztet przełożyć do słoika, polać 1 łyżką roztopionego masła i pozostawić do wystudzenia. Przechowywać w lodówce.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz