Domowe meksykańskie burrito Eweliny Pędzikowskiej to wakacyjna pordróż w egzotyczne klimaty w eKuchni. Dziś zatem jemy tortillę wypełnioną wołowym, dobrze przyprawionym, mięsnym farszem z czerwoną fasolą, dużą ilością pomidorów i pikantną papryczką. Do tego żółty ser, orzeźwiająca limonka i mamy szybkie, proste w wykonaniu sycące danie pochodzące z kuchni meksykańskiej. Więcej przepisów na kulinarne podróże znajdziecie na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
8 płatów tortilli
Farsz:
Wykonanie:
1. Farsz:
Cebule i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso z wołowiny i smażyć przez kilka minut. Po tym czasie dodać drobno posiekaną papryczkę chilli, koncentrat pomidorowy i odsączoną fasolę. Całość dokładnie wymieszać, dodać suszone oregano, ostrą i słodką paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na samym końcu dodać sok i startą skórkę z limonki, posiekaną świeżą kolendrę i całość dokładnie wymieszać.
2. Na każdą tortille nałożyć gotowy farsz, posypać startym żółtym serem zwinąć boki do środka i zawinąć tak jak krokiety. Piec na suchej grillowej patelni. Podawać na ciepło z dodatkiem ulubionych sosów.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz