Zamknij

Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z serem feta

08:34, 19.06.2019 O.R Aktualizacja: 20:42, 19.06.2019
Skomentuj

Wczoraj zapomniało się o eKuchni, to trzeba nadrobić wyjątkowym przepisem! Dziś arbuzowo-truskawkowy chłodnik z serem feta. I co Wy na to?- Rewelacyjna, mocno truskawkowa i arbuzowo, orzeźwiająca zupa z wyczuwalną nutką świeżej cytryny i aromatycznej mięty, z dodatkiem pachnącego sera, idealna kiedy żar leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim, chłodzącym obiedzie - mówi Ewelina Pędzikowska. - Zapraszam na kulinarnego bloga http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 700g miąższu z arbuza
  • 300g świeżych truskawek
  • 3 łyżki miodu
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty

Wykonanie:

Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki, a miąższ z arbuza pokroić na mniejsze kawałki.

Owoce przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować. Dodać sok z cytryny, miód, miętę i ponownie całość zmiksować.

Gotową zupę odstawić do lodówki na około 60minut, schłodzoną zupę podawać z pokruszonymi kawałkami sera fety.

 

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%