Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw to wtorkowa propozycja Eweliny Pędzikowskiej na drugie śniadanie lub lekką kolację. Na talerzu zdrowe awokado, delikatnie słodki ananas oraz wyrazisty ser i chrupiący słonecznik, wszystko polane aromatycznym octem balsamicznym . Więcej przepisów na lekkie dania w upalne dni na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Szpinak, roszponkę umyć i osuszyć. Awokado obrać i pokroić w grubsze plastry. Pomidorki pokroić na ćwiartki, a ananasy w kostkę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, a ser feta drobno pokruszyć. Szpinak i roszponkę ułożyć na dużym płaskim talerzu. Następnie ułożyć awokado, pomidorki, ananasy, posypać pokruszonym serem feta i uprażonym słonecznikiem. Na końcu całą sałatkę oprószyć solą, pieprzem i polać octem balsamicznym.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz