Zamknij

Sałatka z awokado, ananasem i chrupiącym słonecznikiem

07:52, 26.01.2021 Redaktor Aktualizacja: 07:54, 26.01.2021
Skomentuj

Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw to wtorkowa propozycja Eweliny Pędzikowskiej na  drugie śniadanie  lub lekką kolację. Na talerzu zdrowe awokado, delikatnie słodki ananas oraz wyrazisty ser i chrupiący słonecznik, wszystko polane aromatycznym octem balsamicznym . Więcej przepisów na lekkie dania w upalne dni na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 50g szpinaku
  • 50g roszponki
  • 1 awokado
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 puszka ananasów
  • 100g sera fety
  • 30g łuskanego słonecznika
  • ocet balsamiczny
  • sól
  • pieprz

 

Wykonanie:

Szpinak, roszponkę umyć i osuszyć. Awokado obrać i pokroić w grubsze plastry. Pomidorki pokroić na ćwiartki, a ananasy w kostkę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, a ser feta drobno pokruszyć. Szpinak i roszponkę ułożyć na dużym płaskim talerzu. Następnie ułożyć awokado, pomidorki, ananasy, posypać pokruszonym serem feta i uprażonym słonecznikiem. Na końcu całą sałatkę oprószyć solą, pieprzem i polać octem balsamicznym.

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%