Omlet to doskonały pomysł na tanie, pożywne i szybkie śniadanie. Ewelina Pędzikowska kulinarna blogerka z Kutna proponuje szybki aromatyczny omlet z rukolą, tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami, który dostarczy nam energii na cały dzień. Nie trzeba pisać jak ważne jest śniadanie w poniedziałek, na początek tygodnia! Smacznego!
Składniki:
Wykonanie:
1. Tuńczyka i suszone pomidory odsączyć z zalewy, pomidory pokroić
w paski, a oliwki na połówki. Rukolę umyć i osuszyć.
2. Jajka wymieszać z mlekiem i lekko ubić mikserem, doprawić solą i pieprzem.
3. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, a następnie na całej powierzchni rozłożyć rukolę, tuńczyka, suszone pomidory i oliwki. Omlet usmażyć na złoty kolor z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią.
4. Omlet lekko oprószyć solą, pieprzem i podawać na ciepło.
Zajrzyj na
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz