Szybka i łatwa w przygotowaniu kolorowa sałatka ze świeżej rukoli, soczystego i orzeźwiającego granatu, wyrazistego w smaku wędzonego łososia i delikatnej mozzarelli. Polana dressingiem o owocowej nucie i posypana chrupiącymi orzeszkami smakuje obłędnie.
Poleca http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Dressing:
Wykonanie: 1. Rukolę umyć i osuszyć, a mini mozzarellę odsączyć z zalewy. Granat wyłuskać z ziarenek, a oliwki pokroić w plasterki. Orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni. Wędzonego łososia pokroić na mniejsze kawałki.
Dressing: Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły.
Na talerzu ułożyć rukolę, łososia, ziarna granatu, oliwki, ser mozzarella, posypać uprażonymi orzeszkami, wymieszać i polać dressingiem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz