Zamknij

Teksańskie rollsy w czwartkowej eKuchni

09:39, 14.05.2020 O.R Aktualizacja: 13:42, 15.05.2020
Skomentuj

Tortilla z serkiem śmietankowym z dużą ilością pikantnej teksańskiej kiełbasy, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy przygotowała Ewelina Pędzikowska. Zajrzyj na jej blog kulinarny http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 6 placków tortilli
  • 9 kiełbasek Teksańkich z chilli Morliny
  • 500g śmietankowego serka
  • 18 plastrów żółtego sera
  • 18 liści sałaty masłowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka konserwowej kukurydzy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 słoik marynowanych małych ostrych papryczek

Wykonanie:

1. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a sałatę dokładnie umyć i osuszyć.

2. Placki tortilli posmarować śmietankowym serkiem, posypać kukurydzą, papryką, szczypiorkiem, ułożyć po 3 liście sałaty, 3 plastry żółtego sera i ułożyć 1,5 kiełbaski. Całość zwinąć ciasno w rulon, a następnie zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30 minut.

3. Po tym czasie każdy rulon pokroić na kawałki o grubości około 2-3cm. Na wierzch każdego rollsa dodać marynowaną ostrą papryczkę i spiąć wykałaczką.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%