Tortilla z serkiem śmietankowym z dużą ilością pikantnej teksańskiej kiełbasy, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy przygotowała Ewelina Pędzikowska. Zajrzyj na jej blog kulinarny http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
1. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a sałatę dokładnie umyć i osuszyć.
2. Placki tortilli posmarować śmietankowym serkiem, posypać kukurydzą, papryką, szczypiorkiem, ułożyć po 3 liście sałaty, 3 plastry żółtego sera i ułożyć 1,5 kiełbaski. Całość zwinąć ciasno w rulon, a następnie zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30 minut.
3. Po tym czasie każdy rulon pokroić na kawałki o grubości około 2-3cm. Na wierzch każdego rollsa dodać marynowaną ostrą papryczkę i spiąć wykałaczką.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz