Sałatka z kiełbasą w towarzystwie warzyw, przyjemnie chrupiącej prażonej cebuli i marynowanych pieczarek z pewnością w mgnieniu oka rozejdzie się ze stołu na majowym pikniku i równie szybko zniknie z talerza w postaci drugiego śniadania. Poleca Ewelina Pędzikowska, kulinarna blogerka z Kutna. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
1. Kiełbasę pokroić w małą kostkę.
2. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalew.
3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, a kapustę pekińską poszatkować.
4. Cebulę drobno posiekać.
5. W salaterce sałatkę układać warstwowo: 1/2 kapusty pekińskiej, 1/2 konserwowej papryki, 3 łyżki ketchupu, sól, pieprz, kukurydza (2 łyżki zostawić na wierzch), kiełbasa pokrojona w kostkę, ogórki konserwowe, 4 łyżki majonezu, czerwona cebula, pozostała ilość papryki konserwowej, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, pozostała ilość kapusty pekińskiej, pieczarki konserwowe, posypać prażoną cebulą, szczypiorkiem i kukurydzą.
6. Gotową sałatkę wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz