Zamknij

Sałatka z wędzoną kiełbaską w towarzystwie kolorowych warzyw

07:36, 12.05.2020 O.R Aktualizacja: 21:25, 12.05.2020
Skomentuj

Sałatka z kiełbasą w towarzystwie warzyw, przyjemnie chrupiącej prażonej cebuli i marynowanych pieczarek z pewnością w mgnieniu oka rozejdzie się ze stołu na majowym pikniku i równie szybko zniknie z talerza w postaci drugiego śniadania. Poleca Ewelina Pędzikowska, kulinarna blogerka z Kutna. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 400g kiełbasy morlińskiej z piersi kurczaka Morliny
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mały słoik marynowanych pieczarek
  • 250g konserwowej papryki
  • 220g konserwowych ogórków
  • 200g pekińskiej kapusty
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki prażonej cebuli
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 6 łyżek majonezu
  • 5 łyżek ketchupu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

1. Kiełbasę pokroić w małą kostkę.

2. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalew.

3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, a kapustę pekińską poszatkować.

4. Cebulę drobno posiekać.

5. W salaterce sałatkę układać warstwowo: 1/2 kapusty pekińskiej, 1/2 konserwowej papryki, 3 łyżki ketchupu, sól, pieprz, kukurydza (2 łyżki zostawić na wierzch), kiełbasa pokrojona w kostkę, ogórki konserwowe, 4 łyżki majonezu, czerwona cebula, pozostała ilość papryki konserwowej, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, pozostała ilość kapusty pekińskiej, pieczarki konserwowe, posypać prażoną cebulą, szczypiorkiem i kukurydzą.

6. Gotową sałatkę wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.

 

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%