Zamknij

Czekoladowo - ciasteczkowy pudding z nutą kajmaku

10:05, 02.05.2020 O.R Aktualizacja: 10:06, 02.05.2020
Skomentuj

Mocno czekoladowy deser z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, polany masą kajmakową z pewnością zadowoli podniebienia fanów totalnej słodkości.Słodkie przepisy na weekend można przeczytać na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 40 g herbatników
  • 1 budyń czekoladowy
  • 500 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 8 łyżek masy kajmakowej
  • 2 łyżki krokantu
  • 1 łyżka płatków czekoladowych

Wykonanie:

1. Herbatniki pokruszyć i wsypać na dno pucharków.

2. Budyń i cukier wymieszać w 1 szklance mleka, resztę zagotować. Następnie do gotującego się mleka wlać mleko wymieszane z budyniem i cukrem. Gotować na wolnym ogniu i mieszać aż do zgęstnienia. Gotowy budyń przelać do pucharków i pozostawić do wystudzenia.

3. Na wierzch wystudzonego budyniu nałożyć kajmak, posypać krokantem i płatkami czekoladowymi. Przed podaniem wstawić na godzinę do lodówki.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%