Mocno czekoladowy deser z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, polany masą kajmakową z pewnością zadowoli podniebienia fanów totalnej słodkości.Słodkie przepisy na weekend można przeczytać na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
1. Herbatniki pokruszyć i wsypać na dno pucharków.
2. Budyń i cukier wymieszać w 1 szklance mleka, resztę zagotować. Następnie do gotującego się mleka wlać mleko wymieszane z budyniem i cukrem. Gotować na wolnym ogniu i mieszać aż do zgęstnienia. Gotowy budyń przelać do pucharków i pozostawić do wystudzenia.
3. Na wierzch wystudzonego budyniu nałożyć kajmak, posypać krokantem i płatkami czekoladowymi. Przed podaniem wstawić na godzinę do lodówki.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz