Aromatyczne mięsne kotleciki z ukrytą fasolką szparagową to świetny pomysł na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w fasolce i ciekawa propozycja przygotowania kotlecików z warzywami.
Składniki:
Wykonanie:
1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować do miękkości, po tym czasie odcedzić.
2. Filet, szynkę, cebulę, czosnek i bułkę wcześniej namoczoną w mleku zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, majeranek, zioła prowansalskie i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Z gotowej masy mięsnej formować podłużne kotleciki wkładając do środka po 5 strączków fasolki.
4. Kotleciki lekko obtoczyć w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz