Bardzo tania, szybka w przygotowaniu, smaczna warzywna sałatka, w której główną rolę pełnią nasze polskie ziemniaki otoczone czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Świetny dodatek do każdego rodzaju mięsa, również grillowanego. Poleca Ewelina Pędzikowska. Więcej przepisów na smaczne sałatki na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Ziemniaki dobrze wyczyścić i ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić i pokroić w większą kostkę.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Sałatkę przed podanie schłodzić w lodówce aby smaki się przegryzły.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz