Zamknij

W eKuchni robimy sałatkę ziemniaczaną

07:35, 16.03.2020 O.R Aktualizacja: 18:07, 16.03.2020
Skomentuj

Bardzo tania, szybka w przygotowaniu, smaczna warzywna sałatka, w której główną rolę pełnią nasze polskie ziemniaki otoczone czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Świetny dodatek do każdego rodzaju mięsa, również grillowanego. Poleca Ewelina Pędzikowska. Więcej przepisów na smaczne sałatki na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 800 g ziemniaków
  • 4-5 kiszonych ogórków
  • 2 czerwone cebule
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki dobrze wyczyścić i ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić i pokroić w większą kostkę.

Ogórki kiszone pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać.

Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

Sałatkę przed podanie schłodzić w lodówce aby smaki się przegryzły.

 

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%