Szybka w przygotowaniu, niezwykle aromatyczna sałatka na bazie zdrowej kaszy, pachnących wędzonką kabanosów, suszonych pomidorów i oliwek oraz zielonej natki idealnie komponuje się z lekko ostrym musztardowym sosem. Świetnie sprawdzi się podczas kolacji w Dniu Kobiet, jak i w postaci drugiego śniadania. Więcej przepisów Eweliny Pędzikowskiej na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Sos:
Wykonanie:
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Oliwki odsączyć z zalewy i pokroić na połówki, a ser pokroić w kostkę.
Kabanosy pokroić na kawałki o długości około 2cm, suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w paseczki, a czerwoną fasolę odsączyć z zalewy.
Paprykę pokroić w dowolne cienkie paseczki, a natkę z pietruszki posiekać.
Sos:
Wszystkie składniki sosu przełożyć do słoika, dobrze zakręcić i energicznie potrząsnąć kilka razy żeby elementy sosu dobrze się wymieszały.
Wszystkie składniki sałatki za wyjątkiem oliwek i sera przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wszystko dokładnie wymieszać.
Sałatkę przełożyć do salaterki, na wierzchu posypać połówkami oliwek i kostkami sera, a następnie wstawić do lodówki.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz