Delikatna sałatka z tuńczykiem, wyrazistą w smaku rukolą, komosą ryżową, soczystym, orzeźwiającym granatem, świeżą pomarańczą i miodowym dressingiem z cytrusową nutą to znakomita propozycja na drugie śniadanie. Idealnie nadaję się do zdobywającego popularność w naszym kraju lunchboxa.
Składniki:
Dressing:
Wykonanie:
Komosę ryżową, wypłukać pod wodą i ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Tuńczyka odsączyć z zalewy.
Rukolę umyć i osuszyć.
Pomarańcze obrać ze skóry i wyfiletować, pozbawić błon, a granat wyłuskać z ziarenek.
Dressing:
Sok z limonki dokładnie wymieszać z miodem i oliwą.
Na talerzu rozłożyć rukolę, komosę ryżową, kawałki tuńczyka, plastry pomarańczy i posypać ziarenkami granatu. Na końcu polać słodko-kwaśnym dressingiem.
Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz