Chłodzący pucharek o smaku cytrynowego sernika, z dodatkiem słodkiego mango, orzeźwiających galaretek o smaku egzotycznych owoców to świetna propozycja deseru na gorący wieczór. Słodkie przepisy Eweliny Pędzikowskiej na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Galaretkę egzotyczną rozpuścić w ilości podanej na opakowaniu, następnie przestudzić i wlać do pucharków ustawionych pod skosem aby uzyskać fikuśny skos. Pozostawić do całkowitego stężenia galaretki.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250ml wrzątku i pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie galaretkę wlać do białego sera i całość dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do pucharków i wyrównać.
Galaretkę agrestową rozpuścić w 200ml wrzątku i pozostawić do całkowitego stężenia. Po tym czasie pokroić w kostkę.
Mango przekroić wzdłuż pestki na pół, każdą z połówek nakroić w kratkę, a następnie ściąć nożem kosteczki mango, pozostawiając skórkę do utylizacji.
Pucharki wypełnić mango, agrestową galaretką i udekorować listkami mięty. Przed podaniem wstawić do lodówki.
Agni22:43, 29.02.2020
0 0
Cześć! Nazywam się Agnieszka, mam 23 lata. Chcę znaleźć mężczyznę do intymnych spotkań i komunikacji. Z przyjemnością odpowiem wszystkim, napisz do mnie na stronie randkowej, oto moja strona - http://loveto.one/agnieszka96
22:43, 29.02.2020