Zamknij

Śledzie z suszonymi grzybami i ogórkiem konserwowym

08:05, 18.12.2019 Redaktor Aktualizacja: 23:06, 18.12.2019
Skomentuj

Kawałki ryby w towarzystwie chrupiących konserwowych ogórków, wyrazistej cebulki niezwykle aromatycznych suszonych grzybów z pewnością będą hitem świątecznego stołu i zadowolą fanów popularnego śledzika.

Składniki:

  • 700g płatów śledziowych w oleju
  • 70g suszonych grzybów mix
  • 8 ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • 8 łyżeczek koncentrat pomidorowego
  • 4 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Wykonanie:

1. Płaty śledziowe, odsączyć z nadmiaru oleju i pokroić w grubsze kawałki.

2. Suszone grzyby zalać wodą i moczyć przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Po tym czasie ugotować do miękkości.

3. Ogórki pokroić w małą kostkę, a cebulę pokroić w piórka.

4. Cebulę przesmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać odsączone grzyby i razem smażyć około 10 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i całość chwilę smażyć na małym ogniu.

5. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i pozostawić do wystudzenia. Po wystudzeniu dodać śledzie i ogórki, całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%