Tortilla wypełniona wołowym farszem z czerwoną fasolą, dużą ilością pomidorów i akcentem ostrości papryczki chilli. Do tego chrupiąca kukurydza, aromatyczna kolendra oraz orzeźwiająca limonka i mamy szybkie, proste w wykonaniu i sycące danie pochodzące z kuchni meksykańskiej.
Składniki:
8 płatów tortilli
Farsz:
Wykonanie:
1. Farsz:
Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso z wołowiny i smażyć przez kilka minut. Po tym czasie dodać drobno posiekaną papryczkę, pomidory z puszki, odsączoną fasolę i kukurydzę. Całość dokładnie wymieszać, dodać posiekaną kolendre, musztardę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na samym końcu dodać sok i startą skórkę z limonek, całość dokładnie wymieszać.
2. Tortille lekko podgrzać na suchej patelni aby stały się plastyczne. Następnie na każdy płat tortilli wyłożyć część gorącego farszu i zwinąć w rulon.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz