Zbliżają się Andrzejki. Ewelina Pędzikowska poleca imprezową przystawkę lub przekąskę z niezwykle aromatycznym, delikatnym łososiem, pachnącym świeżym koperkiem, delikatnie ostrym szczypiorkiem, które idealnie komponują się z wyrazistymi serowymi kulkami i chrupiącymi orzechami.
- Wasi goście będą zachwyceni, a tartinki szybko znikną z Andrzejkowego stołu. Będą hitem każdej imprezy - mówi Ewelina i zaprasza po więcej przepisów na imprezę http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Serowe kuleczki:
Wykonanie:
1. Ser wędzony i pleśniowy zetrzeć na tarce na małych oczkach, a ser biały rozgnieść widelcem. Następnie wszystkie rodzaje serów połączyć ze sobą, zwilżyć lekko ręce i ulepić z masy serowej kulki wielkości orzecha włoskiego.
2. Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać, a kromki chleba pokroić na kwadraty.
3. Koper, szczypiorek drobno posiekać i dokładnie ze sobą wymieszać.
4. Połowę kulek serowych obtoczyć w ziołach, a pozostałe w posiekanych orzechach.
5. Na każdym kawałku chleba ułożyć kulkę serową, plasterek łososia i spiąć wykałaczką.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz