Zamknij

Tartinki z wędzonym łososiem i serowymi kuleczkami

07:35, 26.11.2019 O.R Aktualizacja: 16:27, 26.11.2019
Skomentuj

Zbliżają się Andrzejki. Ewelina Pędzikowska poleca imprezową przystawkę lub przekąskę z niezwykle aromatycznym, delikatnym łososiem, pachnącym świeżym koperkiem, delikatnie ostrym szczypiorkiem, które idealnie komponują się z wyrazistymi serowymi kulkami i chrupiącymi orzechami.

- Wasi goście będą zachwyceni, a tartinki szybko znikną z Andrzejkowego stołu. Będą hitem każdej imprezy - mówi Ewelina i zaprasza po więcej przepisów na imprezę http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 200g wędzonego łososia
  • 4-5 kromek chleba razowego

Serowe kuleczki:

  • 250g białego sera półtłustego
  • 100g żółtego sera wędzonego
  • 120g sera pleśniowego naturalnego
  • 80g orzechów nerkowca
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

1. Ser wędzony i pleśniowy zetrzeć na tarce na małych oczkach, a ser biały rozgnieść widelcem. Następnie wszystkie rodzaje serów połączyć ze sobą, zwilżyć lekko ręce i ulepić z masy serowej kulki wielkości orzecha włoskiego.

2. Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać, a kromki chleba pokroić na kwadraty.

3. Koper, szczypiorek drobno posiekać i dokładnie ze sobą wymieszać.

4. Połowę kulek serowych obtoczyć w ziołach, a pozostałe w posiekanych orzechach.

5. Na każdym kawałku chleba ułożyć kulkę serową, plasterek łososia i spiąć wykałaczką.

 

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%