Jest już piątek! Warto pomyśleć o obiadkach na weekend dla swojego stada. Ewelina Pędzikowska poleca jednogarnkowe, aromatyczne danie na bazie bogatej w białko chrupiącej ciecierzycy, pachnącej wędzonki i zdrowych warzyw z dużą ilością czerwonej papryki. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Ciecierzycę zalać wodą i pozostawić najlepiej na całą noc. Po tym czasie ugotować w lekko osolonym wrzątku do miękkości.
Paprykę, kiełbasę, boczek i szynkę pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju dodać wędlinę i smażyć około 10minut. Następnie podlać bulionem, dodać pomidory z puszki, koncentrat, papryki, suszoną bazylię, papryki w proszku i gotować około 15-20minut. Po tym czasie dodać ciecierzycę, posiekaną natkę z pietruszki, doprawić solą, pieprzem i zagotować.
Potrawkę podawać z pieczywem i świeżą natką z pietruszki.
Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz