Szybki w przygotowaniu, smaczny szpinakowy omlet z bitą śmietaną, orzeźwiającymi owocami i nutką słodkiej czekolady to idealny pomysł na śniadanie w słodkiej wersji, które dostarczy sił i pozwoli energicznie rozpocząć ostatnie dni wakacji. Po więcej przepisów Eweliny Pędzikowskiej zajrzyj na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Masa śmietanowa:
Dodatkowo:
Wykonanie:
1. Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodać żółtka, rozmrożony szpinak, cukier, aromat, nadal miksując dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość jeszcze chwilę miksować.
2. Masę jajeczną wylać na patelnię natłuszczoną olejem i usmażyć omlet z obydwu stron na złoty kolor.
3. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek, cukier i całość dokładnie wymieszać szpatułką.
4. Gotowy omlet posmarować masą śmietanową, ułożyć owoce i złożyć na pół. Wierzch omleta polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, udekorować resztą owoców i lekko oprószyć cukrem pudrem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz