Zamknij

Meksykańskie rollsy na początek tygodnia w eKuchni

11:09, 12.08.2019 O.R Aktualizacja: 11:16, 12.08.2019
Skomentuj

Tortilla z serkiem śmietankowym z nutą ostrej papryczki, z dużą ilością szynki, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy są doskonałą propozycją na przystawkę lub przekąskę. Sprawdzą się również w roli drugiego śniadania.

Poleca Ewelina Pędzikowska i http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

4 placki tortilli

280g śmietankowego serka

1 papryczka chilli

1 czerwona papryka

1/2 puszki konserwowej kukurydzy

12 plastrów szynki

12 plastrów żółtego sera

12 liści sałaty masłowej

1 pęczek szczypiorku

1 słoik marynowanych papryczek piri-piri

 

Wykonanie:

1. Papryczkę chilli bardzo drobno posiekać, dodać do serka śmietankowego i dokładnie wymieszać.

2. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a sałatę dokładnie umyć i osuszyć.

3. Placki tortilli posmarować pikantnym serkiem, posypać kukurydzą, papryką, szczypiorkiem, ułożyć po 3 liście sałaty, 3 plastry szynki, 3 plastry żółtego sera i zwinąć ciasno w rulon.

4. Gotowe tortille zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30-40 minut.

5. Po tym czasie każdy rulon pokroić na kawałki o grubości około 2-3cm, spiąć wykałaczką i udekorować marynowaną papryczką pir-piri.

 

 

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%