Szlachetne, delikatne mięso z dodatkiem aromatycznego sosu curry, który idealnie komponuje się z dodatkiem słodkich bananów to doskonała propozycja na nie tylko uroczysty obiad w gronie najbliższych. Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Sos curry:
Wykonanie:
1. Banany obrać ze skórki i pokroić na plasterki o grubości 5mm.
2. Sos curry:
Śmietany, wodę i ketchup przełożyć do naczynia i dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie dodać przyprawę curry, starty żółty ser i całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Polędwiczki oczyścić z błon, pokroić na plastry grubości 2cm, lekko spłaszczyć dłonią, oprószyć solą, pieprzem i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4. Plastry polędwiczek przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, dodać pokrojone banany i zalać sosem curry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 30-35 minut.
5. Gotowe polędwiczki w curry podawać w towarzystwie ryżu lub kasz.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz