To szybka, bogata w witaminy sałatka, która jest doskonałym przykładem na połączenie mięsa z owocami. Filet z indyka podany z mrożonymi truskawkami to wspomnienie lata, w sam raz na zimową kolację. Poleca Ewelina Pędzikowska. Więcej przepisów szukaj na szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com
Składniki:
Sos:
Wykonanie:
Indyka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami: ziołami, papryką, solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanej oliwie. Truskawki pokroić na ćwiartki. Mix sałat umyć i osuszyć a ser pleśniowy pokroić w kostkę.
Sos:
Składniki sosu dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około
30 minut żeby się przegryzły.
5. Mix sałat, indyka, truskawki i ser pleśniowy wymieszać i polać sosem musztardowo – miodowym.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz