Zamknij

A jutro na kolację truskawkowa sałatka z indykiem

17:44, 14.01.2021 O.R Aktualizacja: 17:47, 14.01.2021
Skomentuj

To szybka, bogata w witaminy sałatka, która jest doskonałym przykładem na połączenie mięsa z owocami. Filet z indyka podany z mrożonymi truskawkami to wspomnienie lata, w sam raz na zimową kolację. Poleca Ewelina Pędzikowska. Więcej przepisów szukaj na szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com

Składniki:

  • 300g truskawek
  • 250g fileta z indyka
  • 120g sera pleśniowego camembert
  • 1 opakowanie mix sałat z roszponką
  • zioła prowansalskie
  • papryka ostra
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • oliwa

Sos:

  • 30 ml oliwy
  • 3 łyżeczki miodu
  • 3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny

Wykonanie:

Indyka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami: ziołami, papryką, solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanej oliwie. Truskawki pokroić na ćwiartki. Mix sałat umyć i osuszyć a ser pleśniowy pokroić w kostkę.

Sos:

Składniki sosu dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około
30 minut żeby się przegryzły.

5. Mix sałat, indyka, truskawki i ser pleśniowy wymieszać i polać sosem musztardowo – miodowym.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%