Zamknij
REKLAMA

Wtorkowe wiosenne eKucharzenie

05:01, 14.05.2019 | O.R
REKLAMA
Skomentuj

Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem to propozycja Eweliny Pędzikowskiej we wtorowej eKuchni.  Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką.

Składniki:

  • 300g obranej z ości makreli
  • 1 czerwona cebula
  • 7 jajek
  • 300g żółtego sera
  • 10 rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

1. Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać.

2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdzielić żółtko od białka. Białko drobno pokroić, a żółtko rozgnieść widelcem.

3. Żółty ser pokroić w małą kostkę, rzodkiewki w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać.

4. Sałatkę układać warstwami:

Żółtka, sól, pieprz, cebula, ryba, 2 łyżki majonezu, żółty ser, białka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, rzodkiewka i szczypiorek.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

Komentarze (1)

JolaJola

0 0

Dziś robimy! 11:47, 14.05.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA
© ekutno.pl | Prawa zastrzeżone