Wiosenna jajeczna sałatka z makrelą, rzodkiewką i szczypiorkiem to propozycja Eweliny Pędzikowskiej we wtorowej eKuchni. Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką.
Składniki:
Wykonanie:
1. Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdzielić żółtko od białka. Białko drobno pokroić, a żółtko rozgnieść widelcem.
3. Żółty ser pokroić w małą kostkę, rzodkiewki w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać.
4. Sałatkę układać warstwami:
Żółtka, sól, pieprz, cebula, ryba, 2 łyżki majonezu, żółty ser, białka, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, rzodkiewka i szczypiorek.
Więcej przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz