- Kasza manna ugotowana na soku z dojrzewających w słońcu słodkich jabłek, polana gęstym owocowym sosem to moja propozycja orzeźwiającego deseru, który polubią również najmłodsi. Świetnie sprawdzi się w roli przekąski między posiłkami - mówi Ewelina Pędzikowska. - Więcej przepisów na
Składniki:
Jabłkowa kasza manna:
Mus owocowy:
Dekoracja:
Wykonanie:
1. Jabłkowa kasza manna:
Sok jabłkowy zagotować, następnie do gotującego się soku stopniowo wsypać kaszę mannę i gotować cały czas mieszając żeby się nie przypaliło. Ugotowaną kaszę jabłkową wlać do pucharków.
2. Mus owocowy:
Owoce odmrozić, wraz z sokiem przełożyć do rondelka, dodać cukier, zagotować, dodać wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Pozostawić do lekkiego wystudzenia, a następnie przelać do pucharków.
3. Gotowe desery udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz