Zamknij

Warstwowa ryżowa sałatka z tuńczykiem

09:36, 22.01.2019 Redaktor Aktualizacja: 10:11, 22.01.2019
Skomentuj

Smaczna, łatwa i szybka w przygotowaniu kolorowa sałatka na bazie wyrazistych w smaku składników: tuńczyka, kiszonych ogórków, ostrej cebuli oraz ryżu, jajek na twardo i kukurydzy idealnie sprawdzi się na każdej imprezie.  Sałatkę poleca https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 180g ryżu
  • 4 jajka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 ogórków kiszonych
  • 2 małe czerwone cebule
  • majonez
  • ketchup
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

1. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.

2. Jajka ugotować na twardo, następnie wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.

3. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i podzielić na 4 równe części.

4. Ogórki i cebulę pokroić w małą kostkę.

5. Sałatkę układać warstwami: 1/2 ogórków, 1/4 ryżu, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, cebula, kukurydza, 1/4 ryżu, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, jajka, 1/4 ryżu, 3 łyżki ketchupu, sól, pieprz, tuńczyk, 1/4 ryżu, majonez, sól, pieprz, resztę ogórków, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz .

 

 

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%