Cygaretki z łososia nadziewane delikatnym serkiem o chrzanowym akcencie, z dużą ilością świeżych, pachnących ziół, wyrazistymi suszonymi pomidorami i chrupiącymi kawałkami orzechów są doskonałą propozycją na przystawkę lub przekąskę każdej imprezy. Z pewnością będą hitem każdego spotkania. Więcej ciekawych przepisów na http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/ A już w sobotę, jak zawsze w eKuchni słodkości.
Składniki:
Wykonanie:
Suszone pomidory drobno pokroić, a orzechy drobno posiekać.
Koperek i szczypiorek drobno posiekać.
Serek chrzanowy przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać suszone pomidory, orzechy, startą skórkę z limonki i całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać połowę koperku, szczypiorek, doprawić do smaku solą, pieprzem i ponownie wymieszać.
Na folii spożywczej rozłożyć 2-3 plastry łososia, skropić sokiem z limonki, posmarować przygotowanym wcześniej ziołowym serkiem i zwinąć w roladę. Wierzch każdej cygaretki łososiowej obsypać posiekanym koperkiem.
Cygaretki podawać w całości lub pokrojone na plasterki.
aala09:16, 10.01.2019
robilam cos podobnego na święta: dodtałam do srodka rzodkiewke i ogorka zielonego. pycha! 09:16, 10.01.2019
Pychota10:12, 10.01.2019
mniam :) 10:12, 10.01.2019
olo20:02, 11.01.2019
lubię ryby ale nie tuczone chemią łososie Nowreskie 20:02, 11.01.2019
łosoś22:41, 11.01.2019
0 0
nikt Ci nie zabrania lubić tuczonych chemią karpi Pitąkowskich, Psarksich, Walcewikich, etc..... 22:41, 11.01.2019