Zamknij

Słodka niedziela od rana. Krówkowe szyszki

11:35, 09.12.2018 Redaktor Aktualizacja: 13:27, 10.12.2018
Skomentuj

- Słodkie, lekko ciągnące szyszki z preparowanego ryżu i słynnych cukierków są zdecydowanym smakiem mojego dzieciństwa, wspomnieniem świąt Bożego Narodzenia w moim rodzinnym domu - mówi Ewelina Pędzikowska. - Coraz bliżej święta, zapraszam na mojego bloga, próbujcie w swoich kuchniach dobre przepisy. 

Składniki:

  • 400g cukierków krówka
  • 80g preparowanego ryżu
  • 60g masła extra

Wykonanie:

Krówki pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, dodać masło i roztopić na małym ogniu, cały czas mieszając.

Następnie wsypać ryż preparowany i dokładnie wymieszać, pozostawić do lekkiego ostudzenia.

Po tym czasie z powstałej masy formować rękoma szyszki i pozostawić do całkowitego zastygnięcia.

 

(Redaktor)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%