Zamknij

Dla Andrzeja ... tęczowa sałatka z krabowymi paluszkami

07:29, 29.11.2018 O.R Aktualizacja: 07:38, 29.11.2018
Skomentuj

Kolorowa imprezowa sałatka, która sprawdzi się również jako drugie śniadanie, przygotowana na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, czerwonej fasoli, czarnego ryżu, świeżego szczypiorku i ugotowanych na twardo jajek. Zajrzyj na blog kulinarny Eweliny Pędzikowskiej http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 300g paluszków krabowych
  • 120g czarnego ryżu
  • 1 puszka konserwowej kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 4 jajka
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

 

Wykonanie:

Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę.

Kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć z zalewy, a szczypiorek drobno posiekać.

Paluszki krabowe pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%