Kolorowa imprezowa sałatka, która sprawdzi się również jako drugie śniadanie, przygotowana na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, czerwonej fasoli, czarnego ryżu, świeżego szczypiorku i ugotowanych na twardo jajek. Zajrzyj na blog kulinarny Eweliny Pędzikowskiej http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę.
Kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć z zalewy, a szczypiorek drobno posiekać.
Paluszki krabowe pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz