Aromatyczna rolada ze szpinakiem to doskonały pomysł zarówno na obiad, jak i na imprezową przekąskę, rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki. Zbliża się piątek, robimy domówkę online w podgrupach, a potem wszyscy wychodzimy na powietrze, stajemy w odległościach i cieszymy się mini zgromadzeniem i swoją obecnością. Przyjeżdża patrol, zeznajemy że spacerujemy i jesteśmy wielką rodziną, która od marca się nie widziała...
Więcej przepisów na śniadania, obiady, kolacje i słodkie soboty na blogu kulinarnym Eweliny Pędzikowskiej http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie
Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu stron solą, pieprzem i papryką. Pozostawić na około 30 minut.
Szpinak umyć, osuszyć, a suszone pomidory odsączyć z oliwy i drobno posiekać. Na całej powierzchni płata z indyka rozłożyć szpinak, plastry boczku jeden obok drugiego i pokrojone suszone pomidory. Następnie całość zwinąć w roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około 30 minut. Ostatnie 10 minut odkryć fileta aby lekko się zarumienił.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz