Filet z kurczaka przygotowany w postaci roladek, który doskonale komponuje się z wyrazistym, lekko ostrym smakiem niebieskiego sera pleśniowego. To wszystko idealnie współgra ze słodkością pieczonej śliwki, całość aromatycznie pachnie i wyśmienicie smakuje.
Ewelina Pędzikowska zaprasza do odwiedzenia jej strony https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com
Składniki:
Wykonanie:
Fileta podzielić na 6 kawałków, każdy z nich rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki, śliwki w ósemki oraz ser pleśniowy w kostkę.. Na każdy rozbity plaster fileta układać kolejno 3-4 kawałki śliwki, 3 kostki sera, 3-4 plasterki czosnku i oprószyć tymiankiem. Następnie zwinąć w roladkę. Każdą z przygotowanych roladek zawinąć dwoma plastrami boczku i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Całość podlać bulionem wymieszanym z maggi, na wierzchu ułożyć pozostałe kostki sera, kawałki śliwek, plasterki czosnku i polać miodem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz