Dojrzewająca w słońcu czerwona papryka połączona z wyrazistą, ostrą cebulą, pomidorami i aromatycznymi przyprawami tworzą idealny dodatek do każdego dania mięsnego oraz potrawy z makaronem. Zajrzyj na kulinarny blog Eweliny Pędzikowskiego http://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Zalewa:
Wykonanie:
1. Papryki umyć, pokroić w grubszą kostkę, a cebulę obrać i pokroić w piórka. Pokrojone papryki i cebulę dokładnie wymieszać ze sobą, posypać solą i odstawić na 1 godzinę.
2. Zalewa:
Do garnka wlać ocet, olej, dodać cukier, ziele angielskie, gorczycę, liście laurowe i całość zagotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i ponownie zagotować.
3. Po tym czasie dodać papryki z cebulą i doprowadzić do wrzenia, gotować około 15-20 minut.
4. Do każdego umytego słoika wlać paprykę w sosie, słoiki zakręcić i pasteryzować około 10-15 minut.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz