Szybka w przygotowaniu, bogata w witaminy sezonowa sałatka na bazie dobrze przyprawionego kurczaka, słodkich, soczystych truskawek, liści szpinaku i chrupiących migdałów. Polana dressingiem z nutą jabłkowej słodkości smakuje rewelacyjnie. Ewelina Pędzikowska zaprasza na swój blog kulinarny https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/?
Składniki:
Dressing:
Wykonanie:
Filet z kurczaka pokroić w podłużne paski, oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na oleju kokosowym. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić na ćwiartki lub połówki. Szpinak umyć i osuszyć, a mozzarellę odsączyć z zalewy. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
Dressing:
Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły. Na talerzu ułożyć szpinak, filet z kurczaka, truskawki, ser mozzarella posypać płatkami migdałowymi, wymieszać i polać dressingiem.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz