Zamknij

Drobiowe roladki ze szparagami z mozzarellą

07:37, 07.06.2018 O.R Aktualizacja: 07:43, 07.06.2018
Skomentuj

Bardzo fajny pomysł na danie obiadowe poleca Ewelina Pędzikowska. Obiad z wykorzystaniem niezwykle popularnego na naszych stołach soczystego kurczaka, który w towarzystwie chrupiących szparagów i delikatnego sera smakuje rewelacyjnie. Zapraszamy na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 600g fileta z kurczaka
  • 9-10 szparagów
  • 6 grubszych plasterków mozzarelli
  • przyprawa do kurczaka
  • olej
  • jajka
  • bułka tarta

Wykonanie:

Filety z kurczaka pociąć na plastry (u mnie wyszło 6), a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć przyprawą do kurczaka. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na długość odpowiadającą mniej więcej długości plastra mięsa. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi i zwinąć w roladkę. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%