Warstwowa, wyrazista w smaku sałatka z kurczakiem w przyprawie gyros, z kukurydzą, ogórkami, ostrą czerwoną cebulą w smakowitym sosie na bazie majonezu i keczupu połączona z makaronem to ciekawa propozycja na szybką piątkową, imprezową sałatkę i sycące drugie śniadanie. Zajrzyj po więcej przepisów na https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/
Składniki:
Wykonanie:
Filet umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na rozgrzanym klarowanym maśle. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Papryki, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a kapustę pekińską poszatkować. Składniki sałatki układać warstwami: kapusta pekińska, połowa fileta z kurczaka, 4 łyżki ketchupu, ogórek, czerwona cebula, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, papryki, kukurydza, makaron, pozostałą ilość fileta, sól, pieprz i ketchup. Wstawić do lodówki żeby smaki się przegryzły.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz