Zamknij

Żołądki drobiowe w gulaszu curry

07:00, 24.04.2018 O.R Aktualizacja: 08:28, 24.04.2018
Skomentuj

Bardzo aromatyczny, wyrazisty w smaku gulasz z drobiowych żołądków z dodatkiem kolorowych papryk, pieczarek i marchewki oraz mocno wyczuwalnym smakiem mieszanki przypraw curry to świetna propozycja dania jednogarnkowego. Zachęcamy do korzystania z przepisów https://szalonakuchniaewelinyp.blogspot.com/

Składniki:

  • 1kg drobiowych żołądków
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 200g kolorowej papryki
  • 100g pieczarek
  • 100g marchewki
  • 400g passaty pomidorowej
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki natki z pietruszki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę a wyczyszczone i umyte pieczarki w plasterki. Cebulę, czosnek drobno posiekać i przesmażyć na maśle, dodać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, paprykę, pieczarki, podlać bulionem drobiowym i chwilę smażyć.

Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na połówki, zalać gorącą wodą tak aby je przykryć. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować około
60 minut. Po tym czasie wlać pomidorową passatę, dodać papryki, curry i podsmażone warzywa. Dusić około 15-20 minut. Doprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną natkę z pietruszki i całość dokładnie wymieszać.

(O.R)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%