W czwartek, 22 lutego Marcin Budynek, wieloletni szef kuchni Hotelu Warszawa w Augustowie oraz Hotelu Bryza w Juracie, juror wielu konkursów kulinarnych, założyciel oraz wiceprezes Klubu Szefów Kuchni będzie gościem Zespołu Szkół nr 2 im. A. Troczewskiego w Kutnie.
Specjalnością mistrza kuchni jest kuchnia polska w nowatorskim wydaniu, inspiracje zaś czerpie z bogactwa natury, dlatego też często w swojej kuchni wykorzystuje produkty regionalne. Młodzież „Troczewskiego” weźmie udział w programie informacyjno – szkoleniowym z zakresu jakości mięsa drobiowego, którego pomysłodawcą był Związek ,,Polskie Mięso”.
Głównym celem projektu jest przeprowadzenie instruktażu z zakresu obróbki technologicznej mięsa drobiowego w formie prelekcji merytorycznej oraz formie praktycznej (nowoczesne metody obróbki drobiu, marynowanie drobiu, kompozycje smakowe i aranżacja potraw) dla klas o profilu gastronomicznym. Warsztaty zakończą się degustacją przygotowanych przez młodzież potraw.
Nad całym przedsięwzięciem czuwać będzie Emilia Durka oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych.
fot.http://marcinbudynek.blog.niam.pl/
ZS nr 2
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz